Îndemn pentru participare la vot

 

Îndemn pentru participare la vot la alegerile locale din 10 iunie 2012

Neutră din punct de vedere politic, dar nu indiferentă la problemele societăţii româneşti, Biserica Ortodoxă Română, „Mama spirituală a poporului român”, cum o numeşte cel mai mare poet român, Mihai Eminescu, a fost întotdeauna alături de neamul românesc, pe care îl slujeşte. Istoria Bisericii Ortodoxe Române se identifică cu istoria Neamului.

De aceea, în momentele principale ale parcursului nostru istoric, Biserica Neamului a încurajat şi a sprijinit idealurile şi năzuinţele cele mai importante ale poporului român.

Astăzi, în anul 2012, când au loc alegeri locale democratice, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Dumitru”, cea mai veche şi mai importantă din Floreşti, nu se implică în politică, nu spune şi nici nu sugerează românilor cu cine să voteze. Este opţiunea fiecărui român responsabil, pe care îl interesează soarta şi viitorul localităţii şi a comunei noastre. De altfel, este şi o datorie creştinească şi cetăţenească să nu fim indiferenţi la ce se întâmplă în jurul nostru.

Parohia noastră îi îndeamnă pe toţi românii ortodocşi să participe la vot în data de 10 iunie 2012. Nu am fi făcut acest apel insistent, dacă legea alegerilor locale rămânea neschimbată. Astăzi Primarul se alege printr-un singur tur de scrutin. Or, în situaţia de la Floreşti, dacă dorim să avem un primar român în următorii patru ani, va trebui ca românii să participe la vot în proporţie de cel puţin 80%.

Dintre cei 9 candidaţi la postul de Primar al Comunei Floreşti, 7 sunt români. Sunt aproximativ 14.000 de cetăţeni cu drept de vot.

La o participare a cetăţenilor români la vot în proporţie de 40 % , din cele 5.600 de voturi, 2.000 sunt ale minoritarilor (care participă în proporţie de 90 % la vot), iar 3.600 ale românilor, care se vor împărţi la 7 candidaţi români.

La o participare de 60 % la vot a cetăţenilor români, din cele 8.400 de voturi, 6.400 sunt ale românilor, împărţite între 7 candidaţi.

În fine, la o participare de 80 % la vot a cetăţenilor români, dintre cele 11.200 de voturi, 9.200 sunt ale românilor, şi astfel, cel puţin un candidat român va putea să obţină peste 2.000 de voturi şi să avem un primar român la Floreşti în următorii ani.

Vă îndemnăm să participaţi cu toţii la vot, să ne alegem un primar, bun român, vrednic, demn, credincios, cu frică de Dumnezeu şi respect faţă de oameni. La fel, să analizăm bine şi să ne alegem cei mai buni consilieri locali. Avem de unde alege! Apoi să-l alegem şi pe Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi pe consilierii judeţeni.

Haideţi să dăm dovadă de unitate toţi românii, să fim responsabili şi să ne hotărâm singuri viitorul! Totul depinde de noi şi de votul nostru!

Dumnezeu să ne lumineze şi să ne ajute!


Preot Paroh Dumitru-Marcel Andreica

« Înapoi

 

 
Adrese utile

Fundaţia Bartolomeu

Fundaţia Bartolomeu

Radio renaşterea
Radio renaşterea

Biblia în versiunea Mitropolitului Bartolomeu

Biblia în versiunea Mitropolitului Bartolomeu

Mitropolia Clujului
Mitropolia Clujului