Un nou Preot Slujitor la Parohia „Sfântul Dumitru” Floreşti

În urma transferării Părintelui Ştefan-Rareş Prunean de la Parohia noastră la Parohia „Sfântul Arhanghel Mihail” din Cluj-Napoca, pe postul rămas vacant, a fost numit Părintele Dan-Marius Matei, ca urmare a examenului ce a avut loc la 19 Octombrie a.c., prezidat de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei.

Părintele Marius s-a născut în Cluj-Napoca în anul 1979, a urmat cursurile Seminarului Teologic şi ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. S-a căsătorit în anul 2000 şi este tată a doi copii. A fost hirotonit Preot în anul 2001, pentru Parohia Iuriu de Câmpie. Între anii 2002-2007 a slujit ca Preot misionar la Protopopiatul Turda, iar din anul 2008 este Preot de slujire caritativă la Spitalul Municipal Turda. Are o activitate publicistică intensă la diferite reviste teologice şi laice, precum şi o frumoasă experienţă în activităţile cu tinerii, dar şi cu persoanele vârstnice şi cu cei bolnavi.

Considerăm că activitatea bogată a Părintelui Dan-Marius Matei va contribui la sporirea misiunii creştin-ortodoxe a preoţilor şi credincioşilor dreptmăritori din Parohia noastră, spre slava lui Dumnezeu şi a Sfintei Sale Biserici!

Bun venit în Parohie şi activitate rodnică, Părinte Marius!

Preot Paroh Dumitru-Marcel Andreica

« Înapoi

 
Adrese utile

Fundaţia Bartolomeu

Fundaţia Bartolomeu

Radio renaşterea
Radio renaşterea

Biblia în versiunea Mitropolitului Bartolomeu

Biblia în versiunea Mitropolitului Bartolomeu

Mitropolia Clujului
Mitropolia Clujului